FAQ


Vragen over steigerhout


Steigerhout zijn de steigerdelen die in de bouw op de steigers worden gebruikt. Het gaat om een zeer snelgroeiende dennenhoutsoort (vuren). Dit heeft voor het hout tot gevolg dat het zeer lange en flexibele vezel heeft waardoor het hout niet snel breekt. Tevens groeien de gekapte bomen zeer snel weer aan. Gebruikte steigerplanken worden veel gebruikt door meubelmakers wat het hout hierdoor tot een goed te recyclen en groen product maakt.


Zoals de naam het al zegt zijn gebruikte steigerplanken gebruikt. De planken zijn meerdere malen verhuurd, er is overheen gelopen en ze hebben tijden in weer en wind gelegen. Dit zorgt voor de specifieke grijze kleur en de robuuste uitstraling. Nieuw steigerhout is wel veel lichter in kleur, maar ook sterker dan gebruikt hout. De kleur kan met een behandeling eenvoudig een oud uiterlijk gegeven worden.

In verband met de sterke vraag naar gebruikt steigerhout en de beperkte beschikbaarheid hiervan, tevens is met gebruikt steigerhout meer afval dan met nieuwe steigerdelen i.v.m. de kramplaten en het gebruik hiervan tijdens de bouw.

Gebruikt steigerhout heeft al lange tijd buiten op bouwsteigers gelegen zonder noemenswaardige achteruitgang. Het is als het ware al geïmpregneerd en u zult merken dat het net als teakhout met de jaren meer vergrijsd. Het is niet onverstandig om tuinsets die buiten blijven staan in het najaar op een tegel te zetten i.v.m. optrekkend vocht. Dit komt de levensduur van de meubels zeker ten goede.

Hout is een levend materiaal en is hygroscopisch, dat wil zeggen: het neemt vocht op waardoor het uitzet en geeft vocht af waarna het weer krimpt. In de winter zullen binnenmeubelen wanneer de luchtvochtigheid in huis aan de lage kant is, enigszins krimpen. Dit trekt weer weg als de luchtvochtigheid weer toeneemt. Ideaal is een luchtvochtigheid tussen 50 en 65%.

op maandag  en donderdag zijn we tussen 9.00 en 12.00 u zijn wij aanwezig in de werkplaats, welke gevestigd is naast de showroom. En op zaterdag zijn we er tot 12.00 uur. Het is wel verstandig om van te voren even te bellen als u de showroom een bezoek wilt komen brengen.

Wij streven naar een levertijd van 2 weken. Mocht het langer duren, dan laten wij het u tijdig weten.

U kunt de meubels desgewenst afhalen maar wij kunnen ze ook tegen een vergoeding bij u thuis bezorgen. De afleveringskosten bedragen regionaal €30 en in heel Nederland €50. Hier kunt u meer informatie daarover vinden. Leveranties vinden doorgaans plaats op een zaterdag dit i.v.m. een zo gering mogelijk productie verlies gedurende de rest van de week.

Op onze website kunt u betalen door middel van Bankoverschrijving, iDeal en met uw creditcard. Via de mail zal u een betalingsbewijs ontvangen.